A mavaghe.hu archív weboldalát látja. Az új weboldal eléréséhez kattintson ide!

Üdvözöljük a MÁVAG Horgász Egyesület honlapján!

Horgászati lehetőségek

A ráckevei Duna-ág Budapesten a Kvassay zsilipnél kezdődik és Tason, a tasi zsilipnél torkollik vissza a nagy-Dunába. Az elmúlt évtizedekben az árvízvédelmi, öntözési funkciója mellett mindinkább előtérbe került a horgászati, üdülési, sportolási szerep. Remélhetőleg a víz minősége tovább javul köszönhetően az erzsébeti szennyvíztisztító beüzemelésének és a folyóparton megtelepült gyárak bezárásának következtében. Minden esélyünk megvan, hogy gondos odafigyeléssel természeti értékeink megóvásával megőrizzük e csodálatos Duna-szakaszt az utókornak.

A Mávag HE horgásztanyája Dömsöd községben közvetlenül a Dunaparton található. Egyesületünk legalább 12 horgász befogadására elegendő nagyságú stéggel, a stégen éjszakai világítással, csónakbérlési lehetőséggel várja a csendre, nyugalomra vágyó horgászokat. A halfogásról az évente többszöri haltelepítések és a kis-Duna alsó szakaszának természetes utánpótlása gondoskodik.

Fogható halak:

  • keszegfélék
  • ponty
  • amur
  • süllő
  • balin
  • csuka
  • harcsa

A tanyától kb. 200 méterre kezdődik a dömsödi övcsatorna, melynek horgászatára a napi és területi engedély szintén feljogosít. A zsilip közvetlen környékén süllőre, kősüllőre, távolodva keszegre, kárászra, pontyra horgászhatunk.

Az egyesület telkének hátsó részén található a Somlyó-holtág, mely a csukára, kárászra, törpe harcsára vágyóknak lehet remek hely.

Kiskunlacháza felé néhány perc autózásra megtaláljuk a Préri-horgásztavat, ellenkező irányba indulva pedig Tason eljuthatunk egészen a nagy-Dunáig.

Ha sikerült választani a számtalan lehetőség közül, botokat a kézbe és a többi a halakon múlik!